0
Hero image

Inför resan

Bra att veta

Innan resan ber vi dig att kontrollera din resebekräftelse, så att den till alla delar stämmer med vad du har beställt. Dessutom ber vi dig tänka till om du uppgett eventuella allergier eller på annat sätt gett uppgifter till oss som är viktiga för att din resa skall bli så bra som möjligt!

Färdhandling

Efter bokning skickas bekräftelse/resebevis med inbetalningskort hem till dig. I resebeviset framgår det vilken tid bussen går samt vilken avreseort du valt. Kontrollera noga så att bekräftelsen stämmer överens med dina önskemål. Bekräftelse/resebevis gäller som biljett när resan är slutbetald.

Pass

Vi rekommenderar att du tar med dig ditt pass på resor utanför Norden. Enligt gällande regler för tull och polissamarbetet inom ramen för Schengenavtalet behöver du inte ha med dig pass vid in- och utresa i land som ingår i avtalet. Dock måste du i många länder kunna styrka din identitet och ditt medborgarskap vid incheckning på hotell eller på anmodan av polis eller annan myndighet. Då är pass oftast den enda giltiga identitetshandlingen. Vi rekommenderar också att du har ett pass som är giltigt sex månader efter avresan eftersom det i många länder ställs som krav.

Bagage

Bussarnas bagageutrymmen är begränsade. Därför måste också ditt bagage begränsas till en resväska som inte överstiger 25 kg samt ett handbagage som inte överstiger 5 kg. Du ansvarar själv för ditt bagage och att ömtåliga saker förpackas så att de ej går sönder. På resor som kräver speciell utrustning, tex skidresor gäller andra regler.

Reseförsäkring

Tänk på att ha ett ordentligt försäkringsskydd. Vi råder dig att teckna en riktig reseförsäkring i samband med bokning av resan. Rekå Resor kan hjälpa dig med detta.

Våra bussar

Alla våra bussar är högkomfortbussar av nyare årsmodell. Detta innebär att det finns toalett,video, kaffeautomat och bra benutrymme.

Valuta

För information om lämplig valuta och valutakurser rekommenderar vi dig att du tar kontakt med bank eller växlingskontor, som t ex Forex.

Måltiderna

Önskemål om vegetarisk kost, glutenfri mat, laktos med mera skall alltid meddelas vid bokningen. På våra Europaresor meddelar vi detta till hotell och restauranger senast 1 månad innan avresa. Därför är detta viktigt att vi får information om detta vid bokningstillfället.

Resevillkor

Våra fullständiga resevillkor finns att läsa här.

 

Påstigning

Påstigningsplatser visas under respektive resa. Här är ett urval av vanliga påstigningsplatser vi använder oss utav.

Samtliga resor

Göteborg / First Hotell G Centralstationen

Södergående resor

Alingsås / Järnvägsstationen
Floda / Statoil
Lerum / Lerums station
Mölndal / Mölndalsbro (under bron Hlp G)
Kållered / Busstationen
Kungsbacka / Tingberget
Varberg / Björkäng Vägkrog
Falkenberg / McDonalds-Preem
Halmstad / Eurostop-Statoil

Norrgående resor via E20

Kungälv / Kungälvs Motet
Stenungsund / Munkeröd/Stenungsundsmotet
Uddevalla / Torp Köpcentrum alt. Kampenhof

Beställ
program

Vi producerar kontinuerligt nya resor för att hålla vårt utbud uppdaterat och relevant. Här kan du beställa tryckta reseprogram för våra nu aktuella resor. Vi skickar dem via post till dig.


Välj program

Alla programDagsresorNöjenSparesorMå braWeekendGruppresor