Berättarladan i Sunne - Herr Arnes penningar 6/7

6/7

2 dagar

3 200 kr/person

Lördagen den 6:e juli 2024

När sommaren står i sin fullaste blomning kan vi längta efter att få lämna stadens jäkt och stress. Man vill komma ut och möta sommaren på landet och var gör man det bäst om inte i sagornas och sägnernas Värmland. Vi styr bussen mot Selma Lagerlöfs förtrollade landskap där vi besöker Västanå Teater i Berättarladan i Sunne och ser föreställningen Herr Arnes penningar.

Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela föreställningen. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586. Marstrand har på grund av sillperiod lockat till sig folk från när och fjärran och det råder rena Klondykestämningen i staden där också Herr Arnes penningar, mord och mördare spelar en påtaglig roll.
Under dessa omständigheter sker ett fruktansvärt mord på den lutherska prästen Herr Arne och hela hans familj. Mördarna kommer undan med Herr Arnes stora penningkista av ek. En enda ur familjen kommer levande undan, den fattiga fosterdottern Elsalill som blir omhändertagen av en fiskmånglare, Torarin.
Men de döda vaknar till liv, sådana brutala mord måste uppklaras och brottet hämnas Det blir ett övernaturligt, psykologiskt grymt spel med naturen som relief där mördarna måste bli funna och straffade.

Dag 1

Vi lämnar Post Hotel, Drottningtorget, Göteborg kl 08.00 och kör mot ett sommarfagert Värmland. Vid Tössestugan stannar vi för en fikarast innan vi fortsätter vår resa mot sagornas och sägnernas mytomspunna värld. Vid ankomst till vårt slutmål kör vi direkt för incheckning på vårt förstklassiga hotell, som är vackert beläget med utsikt över sjön Fryken. Den som önskar hinner med en kort promenad i omgivningen innan det är dags att åka till Berättarladan intill Rottnerosparken för att ta del av ett av Selma Lagerlöfs mest välkända alster, Herr Arnes penningar. I pausen får vi avnjuta en teatersupé i Berättarladan och efter föreställningen åker vi tillbaka till hotellet med buss för en natts sömn i våra bekväma rum.

Dag 2

Efter en härlig frukost och möjlighet att ta en uppfriskande promenad på de preparerade stigarna checkar vi ut och vår buss tar oss upp på Tössebergsklätten med hänförande utsikt över sjumilaskogarna. Här finns möjlighet att inhandla souvenirer, glass och andra lokala kulinariska förfriskningar. Med bussen tar oss sedan ner längs en spännande, slingrande nedfart innan vi kör mot vår hemort,. Under färden gör vi ett stopp i Brålanda där vi kan välja mellan eftermiddagsfika eller en varmrätt utefter eget val och till egen kostnad. Beräknad hemkomsttid till Göteborg kl 16.00

Selma SPA

686 28 Sunne
Tel 0565—166 00
info@selmaspa.se
Vi bor på lyxiga Hotell Selma SPA+. där samtliga rum har dusch, wc, tv och telefon. De är stora, ljusa och har en storslagen utsikt över sjön Fryken.

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Förmiddagskaffe med smörgås på Tössestugan
Dubbelrum m dusch och WC samt frukost
Biljett till Västanå teater och föreställningen Herr Arnes penningar
Teatersupé i Berättarladan
Friviliiga tillägg
Enkelrum900 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka07:0017:00
Mölndal07:2516:40
Frölunda Torg07:4016:15
Göteborg08:0016:00
Lerum08:1515:45
Floda08:2515:30
Alingsås08:4515:15