Högfjällsåkning i Norge 17/3

17/3

7 dagar

8 650 kr/person

Söndagen den 17:e mars 2024

Dagsturer vid Bygdin i Jotunheimens naturreservat.
Bygdins fjällhotell ligger på 1065 m över havet i den norska högfjällsnaturen, ca 10 km från Beitostölen i en fantastisk fjällvärld. Hotellet uppfördes 1912 och drivs än i dag i samma anda med fokus på unika skidturer, vällagad mat och familjär gemenskap.

Med våra rutinerade skidguider åker vi på hel- och halvdagsturer i området med varierande terräng där det erbjuds allt från enkla turer utan lutning, till toppbestigningar med lite högre svårighetsgrad. Vi anpassar all turer efter vädret och deltagarna och har alltid en genomgång inför varje tur så att alla ska känna sig trygga. Det snösäkra området passar såväl nybörjare som rutinerade skidåkare.

För de som önskar finns det även preparerade spår mot Beitostölen. Men vårt fokus ligger på naturupplevelser och turåkning med storslagna vyer i unik terräng ovanför trädgränsen. På heldagsturerna äter man medhavd matsäck som man förbereder själv vid frukostbuffén. Efter halvdagsturerna serveras det lunch på hotellet.

Varje kväll finns det möjlighet till umgänge i sällskapsrummet eller i baren och på bägge ställena händer det att vi skapar underhållning själva. Dessutom erbjuds slädturer med hästspann samt utekväll med varm dryck vid öppen brasa en bit från hotellet - unika upplevelser!

Avresedag söndag

Vi startar från Mölndal via Göteborg och reser E6 norrut där vi hämtar upp enligt turlistan. Beräknad ankomst till Bygdin Fjällhotell är 17.00 efter raster för frukost och lunch under färden. Efter incheckning samlas vi för information om veckan och skidförhållanden, därefter serveras middag.

Dag 2—6

En rejäl frukostbuffé serveras dagligen mellan kl. 8-10. Kl 09.45 samlar ledarna ihop de som vill vara med på dagens skidturer som startar kl 10.00. Information om turerna meddelas kvällen innan så att man kan fundera på vad som passar bäst. För de som vill lägga upp turer på egen hand så är det naturligtvis tillåtet om man är minst två som går ut tillsammans och anmäler det till ledarna. Efter skidåkning på förmiddagen kan man även äta lunch på hotellet som kostar ca 165 NOK. Den betalas direkt till hotellet och ingår inte i resans pris Önskar man så finns kostnadsfri bastu att tillgå för såväl damer som herrar dagligen.
Kl 19.00 varje kväll serveras en trerätters middag.

Dag 7 Hemresa lördag

Hemresan startar kl. 08.00, efter en tidig frukost där man även kan göra ett kostnadsfritt lunchpaket att ta med på bussresan.. Beräknad hemkomst: se turlista.

Varför Bygdin?

Få områden erbjuder en sådan storslagen fjällvärld kombinerat med den bekvämlighet som Bygdin fjällhotell har bevarat i sin varsamma enovering. Här får du unika naturupplevelser, skidåkning i ospårad terräng, utsökt mat och möjlighet att uppleva vintern från sin bästa sida och
ibland kanske även från sin kärvaste sida.

Fjällvärlden ligger precis utanför entrén och skidorna förvaras i skidförrådet på andra sidan den gårdsplan där man dagligen samlas för en genomgång av dagens turer. Terrängen innebär att man kan erbjudas allt från lättare till tuffare turer. Det finns ett antal toppar som är upp mot 2000 m.ö.h. på bekvämt avstånd, men man kan också ha en hel dag utan några som helst höjdmeter.

Dagsturerna är frivilliga och vill man kan man även ta en skidtur på egen hand. T.ex. till Beitostölen som ligger ca 10 km bort. Hotellet har även uthyrning av snöskor för den som vill kan ta en promenad ovanpå den meterdjupa snön.

Skidåkningen på fjället runt Bygdin skiljer sig från den på preparerade spår och många överraskas av det lugna tempot. Man använder här bredare skidor med stålkanter för turåkning och skidåkningen blir på så vis långsammare. Upplevelsen av tystnaden och de storlagna vyerna skapar ett inre lugn vilket våra återkommande resenärer ofta vittnat om.

Bygdin Fjellhotell

Bygdinvegen 6920
N—2953 Beitostölen
0047/6134 1400

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Boende i del i dubbelrum 6 nätter med tillgång till dusch/wc
Pension med frukost, matpaket som man själv iordningställer samt trerätters middag på hotellet varje kväll
Frukost och matpaket hemresedagen
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka01:0001:00
Mölndal07:0018:20
Göteborg07:3018:00
Kungälv07:5017:40
Stenungsund08:1017:20
Uddevalla08:4016:45