Ostronsafari i Ribe

6/4

3 dagar

3 695 kr/person

Fredagen den 6:e april 2018

Spännande ostronfiske och Danmarks äldsta och Europas vackraste stad enligt vissa turistmedia samt intressant shopping väntar dig på denna unika resa som innehåller en av södra Danmarks mest besökta resmål, som du definitivt bör uppleva en gång i livet.

Dag 1

Vi lämnar Göteborg via Stena-terminalen med avgång kl. 09.10 mot Fredrikshamn dit vi anländer 12.30. Ombord kan vi äta en andra frukost eller en tidig lunch och naturligtvis kollar vi prisnivåer på båtens tax-free-utbud. Väl iland fortsätter vi färden söderut mot staden Ribe dit vi anländer vid 18-tiden och under resan har vi naturligtvis ett stopp för eftermiddagsfika. Kl. 19.00 serveras dagens middag på vårt hotell. Efter denna föreslår vi en rundvandring i den vackra och sevärda staden, som verkligen ger atmosfär och mening i uttrycket om historiens vingslag, innan det är dags för dagens sömn.

Dag 2

Efter att vi intagit en stor och god frukost lämnar vi hotellet kl. 10.00 för avfärd till Vadelandscentrat som utgör startpunkten för vårt ostronäventyr. Det betyder att vi med lokal guide ger oss ut i lämplig klädsel för att handplocka ostron i den mängd som vi orkar och önskar. Vid ebb ligger dessa havets läckerheter och väntar på att vi skall ta hand om dem i en näring som man har flera århundradens erfarenhet från bland den inhemska befolkningen och som idag blivit en stor upplevelse för besökanden från när och fjärran. En närmare beskrivning av denna del av resan har du på omstående sida! Vi kan vänta oss vara tillbaka i Ribe under e.m. och då väntar egen tid för besök som man valt ut under gårdagskvällens orienteringspromenad.

Dag 3

En härligt frukost avnjutes och avresa sker kl.09.00 mot den tyska staden Flensburg med ett stort utbud av lågprisvaror och en vacker innerstad. Mitt på dagen tar vår buss oss via de vackra Bältbroarna till Själland och Helsingör-Helsingborg till Hotell Erikslund utanför Ängelholm där vi intar dagens middag och efter detta kan räkna med att vara tillbaka i Göteborg vid 22-tiden efter en unik 3-dagarsresa med innehåll långt utöver det vanliga.

Sevärdheter i Ribe:

Ribe Domkyrka—tornets 250 steg bjuder på fina vyer Museet Ribes Vikinger Ribe Konstmuseum—m.bl. Skagenmålningar. Det gamle Rådhus—Danmarks äldsta från 1496 Sct. Catherinae Kirke. Ribe är en av de få städer i Danmark som kan visa upp en verkligt välbevarad medeltidskärna med gamla korsvirkeshus, smala gränder och stenbelagda gator.

Hur går det spännande ostronäventyret till?

När du gör dig i ordning för dagen ser du till att du har varma och luftiga kläder—ej åtsittande för blodcirkulationens skull. Dessutom tar du med dig dryck och fika, något att ta ostronen i såsom ryggsäck, plastpåse eller hink (tänk på att ostron kan vara tunga) och kanske kylväska om du avser att ta hem ostron. Arbetshand-skar och ostronkniv är också bra att ha!

Du blir väl omhändertagen i programmet. Först får du en introduktion från kunniga guider, som visar hur man klär sig i den utstyrsel som tillhandahålles och sedan bär det av ut i vattnet där din lyxmat väntar på att du skall hämta dem. Äventyret kan ta några timmar beroende på hur många km du ger dig ut i Vadelandet, men lönen för mödan är fantastisk; du kan plocka och äta de nyttiga ostronen rika på mineraler och vitaminer så mycket du orkar och kanske finner du världens största pärla i ett ostron? Och du— Danmarks största naturupplevelse alla kategorier väntar på dig.

Hotel Dagmar

Torvet 1
DK—6760 Ribe
Telefon +45 7542 0033

Program för nedladdning/utskrift
- Öppna/Ladda ner program
Ingår i priset
Resa med modern helturistbuss t/r
Färjor & vägskatter
Boende i dubbelrum med du/wc
Två frukostbufféer
Två middagar
Lokalguidat ostronfiske
Reseledares tjänster
Förekommande skatter och serviceavgifter
Friviliiga tillägg
Enkelrum300 :-
Avbeställningsskydd150 :-
Turlista
OrtUtHem
Kungsbacka07:3021:30
Mölndal07:4521:45
Göteborg08:0022:00